Blog

Zárbetét csere tudnivalók!

Mire figyeljünk zárbetét csere esetén?

 

Ahogy telik az idő, elkerülhetetlenné válik otthonunk ajtaján a zárbetét csere, az viszont, hogy erre mikor kerül sor, egyáltalán nem elhanyagolható szempont. A legjobb pénztárcakímélő és a biztonságra hangsúlyt helyező megoldás, ha alapos kutatás után választunk ki egy megfelelő, hosszú élettartamú, megbízható és minőségi zárat. Utóbbi esetén a zárbetét csere szükségessége hosszú ideig fel sem merül majd, ha azonban probléma adódik, készséggel állunk az Ön rendelkezésére. A lopást megelőzendő, vagyis a betörők elleni védekezésben kiemelt szerepet játszik a megfelelően lezárt ajtó. Többek között ezért is fontos, hogy a legjobb zárat válasszuk ki, hiszen annak hatékonyságától és minőségétől nagyban függ a saját és családunk biztonsága is.

 

Mit érdemes szem előtt tartanunk a kiválasztás során?

 

Magától értetődően az egyik elsődleges faktor a zár típusa, illetve az ajtó jellege (belső és külső). Az otthoni külső ajtókhoz, például a garázskapukhoz és a bejárati ajtókhoz többnyire kulccsal könnyen nyitható zárszerkezetek szükségesek, amelyek hengere az ajtó belsejében, hüvelykujj-fordítással kifelé helyezkedik el. Ez mindenképp praktikus megoldás, hiszen ha az ajtó zárva van, csak kívülről nyitható. Belső ajtóhoz, például hálószobához, fürdőszobákhoz és szekrényekhez lehetőségünk van egy átjáró funkciós zár megvásárlására, amely lefedi a belső ajtózár igényeit. Áthidaló zárat is alkalmazhatunk a belső ajtókhoz, amely az ajtó mindkét oldalán működik. Fordítsunk elég időt a legjobb ajtózár kiválasztására, biztosan nem fogjuk megbánni!

 

A mai modern ajtózárak két nagy csoportra oszthatóak, létezik a hagyományos, nem összekapcsolt zsilippel rendelkező, illetve az intelligens zárak kategóriája. A hagyományos, vagy nem csatlakoztatott holtcsavar egy olyan egyhengeres zár, amelynek nincsenek ugyan divatos funkciói, de biztonságban tartja otthonunk ajtajait. A hagyományos vagy hagyományos holt csavarok anélkül nyithatóak újra, hogy ajtózár szolgáltatást alkalmaznánk. Az intelligens zár viszont kényelmesebb típusú ajtózár. Napjainkban az intelligens zárak modelljei többet kínálnak, mint csak az ajtó bezárása, ilyen például az idő alapú hozzáférés biztosítása, a hozzáférési naplók nyomon követése és még sok más, kényelmet szolgáló faktor. Amennyiben fontos számunkra a kényelem és a luxuskivitel, válasszunk intelligens zárat, amely egy hagyományos zárhoz képest drágább lehet ugyan, de akár a zsebünkből is hozzáférhetünk, hiszen a legtöbb okos zár mobil-applikációk segítségével is irányítható.

 

Nincsen ajtó zár nélkül, és nincsen zár ajtó nélkül, a legjobb forgatókönyv pedig az, ha mindkét elemből a legjobb szolgálja a biztonságunkat. A magas szintű biztonság elérése érdekében elengedhetetlen, hogy a kiválasztott ajtókeret ugyanolyan erős és szilárd legyen, mint maga az ajtózár. Ne felejtsünk el meggyőződni arról, hogy az ajtó is prémium minőséget képviseljen, hiszen így gondoskodhatunk leginkább a dupla védelemről. Keressen bennünket bizalommal, ha zárbetét cserére, vagy egyéb, ajtóval és zárrendszerekkel kapcsolatos segítségre van szüksége!